Министар Ђорђевић отворио II Интерактивни семинар Републичке агенције за мирно решавање радних спорова

Петак, 22. Септембар 2017

                Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је II Интерактивни семинар Републичке агенције за мирно решавање радних спорова. “Влада Србије ће у наредном периоду дати већи значај раду и транспарентности Републичке агенције за мирно решавање радних спорова, како би сви запослени и послодавци у земљи могли да се упознају са резултатима рада њених миритеља и арбитара“, рекао је министар… опширније »

Министар Ђорђевић разговарао са директором МОР-а за централну и источну Европу

Петак, 22. Септембар 2017

            Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директором Међународне организације рада за централну и источу Европу Маркусом Пилгримом.             Министар Ђорђевић упознао је директора Пилгрима са приоритетима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и истакао да је отворен за сарадњу и сваку врсту сугестије када су у питању пројекти и наставак сарадње… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Либанске Републике Њ.Е. Туфиком Џабером

Петак, 22. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Либанске Републике у Републици Србији Њ.Е, Туфиком Џабером. Министар Ђорђевић изразио је задовољство због сусрета са амбасадором Џабером и жељу да заједнички раде на унапређењу билатералних односа две земље. Министар је предложио да се у наредном периоду размотри могућност успостављања сарадње у областима социјалног осигурања, области рада, радних односа и борачких питања. Ђорђевић је упознао… опширније »

Министар Ђорђевић разговарао са представницима Центра за породични смештај и усвојење Београд и студентима из хранитељских породица

Четвртак, 21. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и помоћник министра Милош Јанковић разговарали су са представницима Центра за породични смештај и усвојење Београд, као и са студентима из хранитељских породица. Децу из хранитељских породица занимало је како и на који начин након завршеног школовања најлакше могу да дођу до посла, а савет за њихово даље образовање потражили су од министра Ђорђевића и његовог помоћника Јанковића. Министар Ђорђевић је студенте упознао… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Турске, Њ.Е. Танжу Билгичем

Четвртак, 21. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања састао се са амбасадором Републике Турске у Републици Србији, Њ.Е. Танжу Билгичем. Министар Ђорђевић захвалио се Њ.Е. Билгичу на великодушној подршци коју безрезервно пружа нашем Министарству, нагласивши да је посета геронтолошким центрима у Београду и Алексинцу била успешна. Такође је изразио захвалност Tурској aгенцији за сарадњу и координацију (Тика) на донацији медицинских кревета последње генерације корисницима ових… опширније »

Подељени школски ранчеви и едукативни материјал ученицима „ОШ Бранко Пешић“ коју похађају и деца мигранти

Четвртак, 21. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар одбране Александар Вулин, амбасадор САД у Србији Кајл Рандолф Скот, помоћница за предшколско и основно образовање министра просвете, науке и технолошког развоја Весна Недељковић и комесар Владимир Цуцић посетиили су Основну школу „Бранко Радичевић“ у Земуну, коју похађају и деца мигранти. Том приликом, свим ученицима уручени су школски ранчеви и едукативна опрема. Додељена едукативна опрема -… опширније »

Министар Ђорђевић посетио Нови Сад

Четвртак, 21. Септембар 2017

Mинистaр за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Нови Сад,у којем га је примио градоначелник Милош Вучевић. Том приликом разговарало се о актуелним ресорним темама у присуству директора Покрајинског фонда за пензијско и инвалидско осигурање Славка Имрића и председника Савеза пензионера Војводине Милана Ненадића.   Министар Ђорђевић и градоначелник Вучевић разматрали су планове и модалитете за унапређење сарадње, посебно када је реч о пројектима… опширније »

Министар Ђорђевић поделио слатке пакетиће деци мигрантима у Прихватним центрима у Пироту и Дивљанима

Среда, 20. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и представници компаније Hellenic sugar и магазина The Globe обишли су Прихватне центре за мигранте у Пироту и Дивљанима и том приликом поделили 155 слатких пакета најмлађим мигрантима. Уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ресорног министра Ђорђевића, компанија Hellenic sugar и магазин The Globe покренули су хуманитарну акцију „Једна коцка за један осмех" током које ће… опширније »

Министар Ђорђевић посетио „ЈУМКО“ и „БАТ“

Среда, 20. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и министром привреде Гораном Кнежевићем посетио је компаније „Јумко“ и „Бритиш америкен тобако“ ( БАТ), у Врању.  У компанији „Јуком“ свечано је пресечена врпца, чиме је отворен нови погон „ Балистика“, који ће производити заштитну балистичку опрему. Ова инвестиција Републици Србији доноси запослење за 150… опширније »

Министар Ђорђевић положио венце на споменик српским и грчким страдалим борцима у Првом светском рату

Среда, 20. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводио је у Пироту српско-грчку комеморативну свечаност посвећену страдалим борцима у Првом светском рату. Министар Ђорђевић рекао је да Републику Србију и Хеленску Републику везују бројни историјски догађаји кроз које се стекло међусобно поверење и искрено пријатељство две државе и наших народа. „Срби и Грци су одувек савезници и никада непријатељи. У најтежим временима, у време рата и у време мира, били… опширније »