Швајцарска наставља да улаже у Србију и пружа подршку на њеном европском путу

Петак, 20. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, након представљања нове Стратегије сарадње Швајцарске и Србије изјавио је да министарство на чијем је челу тесно сарађује са Швајцарском, посебно у сфери социјалне инклузије.   ''Захвални смо Швајцарској на помоћи и великом разумевању за наше проблеме на чијем решавању активно радимо, као што су положај Рома и мигрантска криза. Желимо да унапредимо деловање у овим областима и верујем да ће мере које… опширније »

Отворена изложба „Историја полиције у Србији“

Четвртак, 19. Април 2018

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је изложби  „Историја полиције у Србији“ коју је отворио потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је истакао да је полиција, кроз историју, увек била уз свој народ.   „Ово је једна леп догађај којим желимо да се подсетимо како је основана полицијска служба у Србији. Корени прве јавне безбедности у Србији досежу до времена Првог српског устанка… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић разговарао са новопостављеним амбасадором Египта Амром Аљовалијем

Четвртак, 19. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Арапске Републике Египат у Републици Србији, Њ.Е. Амром Аљовалијем.   Министар Ђорђевић  пожелео је амбасадору добродошлицу у нашу земљу и изразио наду да ће током његовог мандата Србија и Египат унапредити сарадњу у многим областима, а посебно у онима које се тичу надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.   „Верујем да ћемо… опширније »

Србија може да рачуна на подршку Аустрије у отварању нових поглавља

Четвртак, 19. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеним амбасадором Републике Аустрије у Републици Србији, Њ.Е. Николасом Лутеротијем и пожелео му добродошлицу.   Министар Ђорђевић осврнуо се на области досадашње сарадње Србије и Аустрије и нагласио да постоји још простора за њено унапређење. Министар је захвалио на позиву за отварање конференције „Аустријска искуства у вези са Уредбом 883 ЕУ и Поглавље 2 - слобода кретања… опширније »

Министар Ђорђевић потписао уговор са добитницом стана другог круга „Узми рачун и победи 2018“

Среда, 18. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је уговор и честитао Сузани Пушкаш, срећној добитници стана другог извлачења у другом кругу наградне игре „Узми рачун и победи 2018“ и поручио да ће Влада Србије још боље и ефикасније радити у наредном периоду да би њени грађани живели боље.   „Сви грађани Србије су равноправни у овај наградној игри и надам се да ће број оних који учествују бити све већи. Влада Србије наставља борбу… опширније »

Министар Ђорђевић о сету финансијских закона

Среда, 18. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да верује да ће након завршетка расправе о амандманима, а затим и гласања у Народној Скупштини бити усвојен сет финансијских закона који ће, поред унапређења рада у свери финансија и унапређења рада пореске инспекције, усвојити и Закон о планском систему који је веома важан за Републику Србију.   „Закон о планском систему повезаће државне институције по хоризонтали и вертикали и пружити… опширније »

Министар Ђорђевић присуствовао обележавању Дана сећања на жртве усташког злочина у Доњој Градини

Недеља, 15. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је у спомен-подручју Доња Градина обележавању Дана сећања на жртве усташког злочина – геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина.   Манифестација је започела служењем свете архијерејске литургије у Цркви светих апостола Петра и Павла, након чега су положени венаци у спомен-подручју Доња Градина, а служен је и парастос и помен жртвама усташког… опширније »

Министар Ђорђевић одао почаст настрадалима у авионској несрећи у Алжиру

Петак, 13. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уписао се у књигу жалости која је отворена у амбасади Алжира поводом смрти 257 људи након пада војног транспортног авиона „Иљушин 76“.   „Сваки живот који је изгубљен огромна је трагедија сама по себи. Велики број трагично настрадалих даје обавезу нашим пријатељима, народу Алжира да из овога изађу још јачи. Остаје жал и вечно сећање. Нека им је слава и хвала “, написао је министар.  … опширније »

Додељени кључеви првој добитници стана другог круга наградне игре "Узми рачун и победи 2018"

Среда, 11. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уручио је кључеве стана првој добитници другог круга наградне игре "Узми рачун и победи 2018" Катарини Стевановић из Сврљига.   Министар Ђорђевић честитао је срећној добитници на награди којој ће овај стан, као студенткињи много значити и истакао да ће Влада Србије наставити са акцијама сузбијања рада на црно додајући да додатни подстрек дају све бољи резултати борбе против сиве економије.  … опширније »

Министар Ђорђевић упознао полазнике 7. класе Високих студија безбедности и одбране са приоритетима Министарства

Уторак, 10. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са полазницима 7. класе Високих студија безбедности и одбране и упознао их са најближим сарадницима и циљевима рада сваког сектора у Министарству.   Један од полазника 7. класе ВСБО је и в. д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.   Министар Ђорђевић рекао је да је главни циљ Министарства активан рад на побољшању демографске слике Србије, како је то и… опширније »