Ministar Đorđević sa predstavnicima Društva prijatelja Alžira

Četvrtak, 16. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević primio je predstavnike Društva prijatelja Alžira, predsednika Društva Marka Jelića, i generalnog sekretara Društva Draginju Vlk.   Predstavnici Društva prijatelja Alžira informisali su ministra o brojnim uspešnim, realizovanim projektima. Takođe, obavestili su ministra o projektu Društva – objavljivanje knjige o Srpskom vojnom groblju u mestu Deli Ibrahim, u Alžiru, a povodom stogodišnjice primirja u Prvom… opširnije »

Ministar Đorđević u poseti Jagodini

Četvrtak, 16. Avgust 2018

 Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, prilikom posete Jagodini, rekao je da je ova opština najviše sredstava izdvajala za porodilje i da predstavlja primer kako jedna opština može da funcioniše.   Ministar je u Jagodini posetio Gradski centar za socijalni rad i Centar za dnevni boravak dece ometene u razvoju.   Tom prilikom, Đorđević je rekao i da će projekat "socijalnih karata" zaživeti naredne godine, da će biti transparentan i… opširnije »

Počele prve isplate porodiljama - pet dana pre vremena

Četvrtak, 16. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da naknade za porodiljsko bolovanje više neće kasniti i da to pokazuje ozbiljnost države.   "Iako smo predvideli da 20. u mesecu bude prva isplata porodiljskog po novom zakonu, prve isplate počele su pet dana pre vremena", rekao je Đorđević i dodao da je prva osoba koja je isplaćena iz Kraljeva.   "Imamo 584 obrađena zahteva, a verujem da će ih biti više do 20.  Svima će biti… opširnije »

Ulaganje u građane i njihovo usavršavanje prioritet Vlade Srbije

Sreda, 15. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održao je sastanak sa direktorima svih filijala Nacionalne službe za zapošljavanje gde je istakao da su ovakvi sastanci idealna prilika da se dodatno unapredi rad NSZ i time stvore prilike za zaposlenje i bolji uslovi za život svih građana Srbije.   Đorđević je rekao da je politika predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije zapošljavanje svih kategorija stanovništva otvaranje novih radnih mesta… opširnije »

Potpisan Ugovor za pomoć lokalnim samoupravama u Republici Srbiji

Utorak, 14. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Zoran Đorđević prisustvovao je ceremoniji potpisivanja Ugovora o saradnji na projektu „Norveška za vas – Srbija“, između Kraljevine Norveške u Republici Srbiji i Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS.   Ministar Đorđević zahvalio je Kraljevini Norveškoj, kao jednom od najvećih bilateralnih donatora, na nesebičnoj i kontinuiranoj podršci srpskom narodu i dodao da će ovim… opširnije »

Nacrt zakona o socijalnoj zaštiti još uvek nije ušao u skupštinsku proceduru

Ponedeljak, 13. Avgust 2018

Nakon zahteva nevladinih organizacija i pojedinih opozicionih stranaka da se povuče Zakon o socijalnoj zaštiti, koji još nije ušao u skupštinsku proceduru i nije dobio formu zakona, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da će Nacrt zakona biti dostupan svima na sajtu Ministarstva pre nego što bude ušao u proceduru.    Đorđević je istakao da je izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti potrebna i kao osnov za izradu socijalnih… opširnije »

Đorđević najavio efikasniji rad SES-a

Ponedeljak, 13. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, nakon sednice Socijalno - ekonomskog saveta na kojoj se između ostalog govorilo i o Strategiji zdravlja i bezbednosti na radu, izjavio je da je potrebno ustanoviti koji to organi treba da budu više uključeni u rad SES-a kako bi on bio efikasniji.   Ministar Đorđević rekao je da su u planu izmene i dopune Zakona o SES-u kao i Zakona o javnim nabavkama kako bi državni organi i svi oni koji sprovode nabavke po… opširnije »

Najistaknutiji u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nagrađeni za svoja zalaganja

Četvrtak, 09. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović nagradili su pojedince u Ministarstvu koji su se istakli svojim radom i doprinosom u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.   Ministar Đorđević zahvalio se Udruženju osiguravača Srbije na podršci i prepoznavanju rada i kvaliteta zaposlenih u Ministarstvu, koji su svojim zalaganjem doprineli ostvarivanju boljih rezultata, a time i poboljšanju uslova života… opširnije »

Prvi sastanak Radne grupe za izradu Nacrta zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica

Sreda, 08. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je prvom sastanku Radne grupe, koju je formiralo Ministarstvo nakon inicijative predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za izradu Nacrta zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica.   Ministar Đorđević istakao je da Radna grupa mora biti efikasna kada je u pitanju donošenje pomenutog Zakona, a da će Ministarstvo posvećeno raditi kako bi… opširnije »

Ministar Đorđević i ambasador Meksika o daljim zajedničkim aktivnostima

Ponedeljak, 06. Avgust 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Sjedinjenih Meksičkih Država Nj.E. Markom Antoniom Garsija Blankom i preneo pozitivne utiske nakon nedavnog boravka u Meksiku. Ministar Đorđević ponovio je značaj nedavno potpisanog Memoranduma o razumevanju u oblasti rada i zapošljava između resornih ministarstava Srbije i Meksika i istakao da pored toga što predstavlja dokaz istinskog prijateljstva i saglasnosti stavova dveju zemalja,… opširnije »