Prikazan dokumentarni film „Dijanina deca“

Sreda, 23. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević govorio je na pretpremijeri dokumentarnog filma „Dijanina deca“ u Jugoslovenskoj kinoteci i njegov govor prenosimo vam u celosti: „Večeras odajemo počast jednoj izuzetnoj ličnosti, odajemo počast jednoj dami, Dijani Budisavljević (devojačko prezime: Obekser), Austrijanki koja je na samom početku genocida nad srpskim, romskim i jevrejskim narodom u zločinačkoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj, ujesen 1941.… opširnije »

Predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar Đorđević u Zaječarskoj pivari

Utorak, 22. Maj 2018

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetili su Zaječarsku pivaru, koja je u vlasništvu Hajnekena (Heineken) povodom 10 poslovanja kompanije Hajneken u Srbiji i čestitali im jubilej.   Predsednica Vlade poručila je da je poslovna klima u Srbiji dobra, za šta su najbolji dokaz investitori koji su, poput holandskog proizvođača piva, u zemlju došli pre 10 godina i u Srbiji šire svoje poslovanje.   Podvukla je… opširnije »

Ministar Đorđević sastao se sa kandidatom SAD za generalnog direktora Međunarodne organizacije za migracije Džejmsom Kenetom Ajzaksom

Ponedeljak, 21. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa kandidatom Sjedinjenih Američkih Država za generalnog direktora Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Džejmsom Kenetom Ajzaksom. Ministar Đorđević rekao je da je Ministarstvo do sada imalo odličnu saradnju i podršku sa Međunarodnom organizacijom za migracije kada su u pitanju mešovitih migracioni tokovi u Republici Srbiji.   Ministar je predstavio projekte na kojima Ministarstvo sarađuje sa… opširnije »

Predstavljeni prvi rezultati projekta „Reci NE radu na crno“

Ponedeljak, 21. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i v.d. direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović predstavili su prve rezultate rada projekta „Reci NE radu na crno“ i još jednom pozvali građane da prijave sve poslodavce za koje znaju da rade na crno na besplatni broj 0800/300-307.   Ministar Đorđević rekao je da inspekcija nastavlja kontinuiranu borbu protiv rada na crno kroz medijsku kampanju i dodao da je cilj Ministarstva da radnici razviju… opširnije »

18. maj – Dan sećanja na ubijene žene, žrtve nasilja

Petak, 18. Maj 2018

Vlada Republike Srbije je prošle godine donela Zaključak da se 18. maj proglasi za Dan sećanja na ubijene žene, žrtve nasilja. Od početka 2018. godne, kako pokazuje statistika, već 18 žena je smrtno stradalo od svojih partnera ili u okviru porodice ili domaćinstva.   Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podržava delovanje centara za socijalni rad, koji se svakodnevno susreću i kontinuirano rade na sprečavanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici. Samo u 2017.… opširnije »

Osobe sa invaliditetom u Srbiji moraju da imaju jednake mogućnosti kao i osobe bez invaliditeta

Četvrtak, 17. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je Nacionalnu konferenciju pod nazivom „10 godina od stupanja na snagu konvencije UN o pravima osoba sa invaliditetom – put ka punoj promeni“ i izjavio da Ministarstvo, kada je u pitanju unapređenje položaja i zaštita prava osoba sa invaliditetom, poseban akcenat stavlja na garantovanje ravnopravnosti osoba sa invaliditetom, na nediskriminaciju i njihovo puno učešće u društvu.   „Naš… opširnije »

Potpisan Sporazum o saradnji sa Crvenim krstom

Sreda, 16. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je Sporazum o saradnji za 2018. godinu u vrednosti od blizu 500 miliona dinara sa generalnim sekretarom Crvenog krsta Vesnom Milenović, kojim će se omogućiti pomoć najugroženijem stanovništvu u Srbiji.   „Ministarstvo rada je i ove godine, zaključkom Vlade, opredelilo značajna sredstava za podršku narodnim kuhinjama i socijalno najugroženijim porodicama u 125 sredina u Srbiji. Porodične pakete hrane… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević sastao se sa otpravnikom poslova Makedonije u Srbiji Vaskom Grkovim

Sreda, 16. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa otpravnikom poslova u Ambasadi Republike Makedonije Vaskom Grkovim, o temama iz nadležnosti Ministarstva i mogućnostima unapređenja dalje saradnje.   Ministar Đorđević istakao je važnost napredovanja bilateralnih odnosa dve zemlje na svim poljima od zajedničkog interesa.   Na sastanku je bilo reči o planovima unapređenja buduće saradnje, naročito u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, kao i… opširnije »

Ministar Đorđević na izložbi „Dijanina deca“

Utorak, 15. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je otvaranju izložbe „Dijanina deca“ u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije posvećenu najvećoj akciji spasavanja dece iz koncentracionih logora tokom Drugog svetskog rata. Dijana Budisavljević spasila je od sigurne smrti više od 7.500 srpskih devojčica i dečaka iz koncentracionog logora Jasenovac u Nezavisnoj državi Hrvatskoj. Na izložbi su prezentovane dokumentarne fotografije, transportne liste… opširnije »

Ministar Đorđević razgovarao o obnovi srpskih vojnih grobalja u Grčkoj

Utorak, 15. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa opunomoćenim ministrom za ekonomsko-trgovinske odnose u ambasadi Grčke Lambisom Kounalakisom o temama iz nadležnosti ministarstva, posebno kada je  reč o očuvanju ratnih vojnih memorijala.   Ministar Đorđević istakao je značaj srpskih memorijala ,,Zejtinlik“ u Solunu, na Kajmakčalanu i Krfu. Na sastanku je bilo reči o planovima za održavanje i obnovu naših memorijala, a jedna od tema… opširnije »