Obeležena 70. godišnjica SUBNOR-a

Četvrtak, 18. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je jubilarnoj svečanosti u Domu vojske povodom „Dana slobode“ kojim se obeležava stogodišnjica od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu i 74. godišnjica od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.   Ministar Đorđević je čestitao svim borcima, potomcima i poštovaocima Narodnooslobodilačke borbe i drugih oslobodilačkih ratova „Dan slobode“, i dodao da se nada da će Savez… opširnije »

Radna grupa pomoći će u stvaranju boljeg položaja majki u Srbiji

Četvrtak, 18. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, nakon prvog zasedanja Radne grupe za dnevno praćenje primene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom na čelu sa ministarkom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavicom Đukić Dejanović, rekao je da ova radna grupa ima zadatak da kontinuirano prati efekte pomenutog zakona, kako bi isti mogao da se menja u skladu sa potrebama i u cilju poboljšanja demografske slike naše zemlje.… opširnije »

Ministar Đorđević sa ambasadorom Iraka Nj.E. Fakrijem Al-Isom

Četvrtak, 18. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Republike Irak u Srbiji Nj.E. Fakrijem Al-Isom.   Ministar Đorđević izrazio je zadovoljstvo zbog predstojeće saradnje u oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva i zahvalio na principijelnom stavu Iraka po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.   Prema rečima ministra, postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje između dve zemlje, naročito u oblasti… opširnije »

Ministar Đorđević na otvaranju prvog hospis dnevnog centra u Srbiji

Četvrtak, 18. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je otvaranju prvog hospis dnevnog centra u Srbiji.   Ministar Đorđević je tom prilikom istakao da su dugotrajna nega i palijativna zaštita prepoznate u svim zakonima naše države i strateškim dokumentima koji se oslanjaju i poštuju aktuelne evropske i svetske trendove.   „Naša država kao i mnogo druge evropske zemlje, poslednjih decenija, suočava sa ozbiljnim demografskim problemima i… opširnije »

Ministar Đorđević na „Danu socijalnih preduzeća“

Utorak, 16. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević na konferenciji „Dan socijalnih preduzeća: podsticanje zapošljavanja mladih kroz socijalno preduzetništvo“ i sajmu pod nazivom „Grad socijalnog preduzetništva“ na kome je 21 socijalno preduzeće iz 13 gradova i opština širom Srbije predstavilo svoje usluge, ideje i proizvode, istakao je da je Ministarstvo prepoznalo potrebu za Zakonom o socijalnom preduzetništvu i trenutno je u završnoj fazi… opširnije »

Cilj Vlade Srbije je da iskoreni „Rad na crno“

Utorak, 16. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ambasador Kraljevine Norveške Arne Bjornstad, i v.d. direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović govorili su na poslednjoj edukativnoj radionici održanoj u okviru projekta “Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno” i tom prilikom inspektorima uručili 266 laptop računara.   Ministar Đorđević rekao je da je jedan od prioriteta rada Vlade Srbije, na… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević sastao se sa novoizabranom ambasadorkom Australije Nj.E. Rut Stjuart

Utorak, 16. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorkom Australije u Srbiji, Nj.E. Rut Stjuart i poželeo joj uspešan mandat u našoj zemlji.   Ministar je istakao da Srbija sa Australijom ima vrlo uspešne diplomatske odnose, koji traju više od pola veka i izrazio nadu da će se buduća saradnja, između ove dve zemlje dodatno unaprediti. Takođe, istakao je važnost zaključivanja Sporazuma o socijalnom osiguranju, a poseban akcenat stavio je na mogućnost… opširnije »

Ministar Đorđević čestitao Međunarodni dan slepih i slabovidih

Ponedeljak, 15. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević sastali su se sa predstavnicima Saveza slepih i slabovidih Srbije, Gradske organizacije slepih Beograd i Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije povodom Međunarodnog dana slepih i slabovidih koji se obeležava 15. oktobra.   Ministar Đorđević čestitao je Međunarodni dan slepih i slabovidih i poručio da Ministarstvo… opširnije »

Radna grupa za efikasnije sprovođenje Zakona

Ponedeljak, 15. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević formirao je Radnu grupu za praćenje sprovođenja mera koje su propisane Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom, na čelu sa ministarkom bez portfelja zaduženom za demografiju i populacionu politiku Slavicom Đukić Dejanović.   Članovi Radne grupe, koja će aktivno pratiti efekte Zakona o finansijskoj podršci porodici s decom čine i Ana Jović - Ministarstvo finansija, Gordana Bjelobrk - Republički zavod za… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević sa novopostavljenim ambasadorom Savezne Republike Nemačke, Nj.E. Tomasom Šibom

Ponedeljak, 15. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke Nj.E. Tomasom Šibom i poželeo mu dobrodošlicu i prijatan boravak u Republici Srbiji.   Ministar Đorđević istakao je da bilateralnu saradnju dve zemlje odlikuju dobri i prijateljski odnosi i dodao da postoji dobra osnova da se zajedničke aktivnosti u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja unaprede.   Đorđević je posebno izrazio zahvalnost na… opširnije »